Aguilon Golf

Aguilon Golf öppnades 2008 och har redan fått ett mycket gott rykte, den är placerad i en underbar miljö och fantastisk natur, palmer, berg och hav. Klubbens Golfmanager Jose Javier, som själv är en duktig golfare, och hans medarbetare presenterar en bana i toppskick. Klubbhuset och servering har fått ett lyft med den nya terrassen och nybyggd bar. 

Banans karaktär präglas främst av relativt generösa fairways och landningsytor, stora och lätt ondulerade greener. Här finns en del mindre raviner och välplacerade bunkrar, en del vattenhinder – din spelstrategi kommer att sättas på prov. 

Du spelar dig fram på en delvis kuperad bana, mycket variation erbjuds, inte minst finns här möjligheter till riktigt tuffa flaggplaceringar. Greenerna är snabba, ”lagom” hårda – alltid i bra skick! Banans signaturhål är hål 9. Ett mycket vackert golfhål, högt utslag och vatten i spel samt en green som vaktas av stora bunkrar.

Hål 15 är ett kort par 4 med en hisnande vy, vackra mäktiga berg i bakgrunden. Om du inte tappar fokus på grund av naturupplevelsen, så har du en bra birdiechans här!

Det 12:e hålet är en fin liten par 3, spelas över en ravin mot en väl ondulerad green. Av par 3-hålen möts du på hål 14 av en liten tuff par 3:a, vatten till vänster och ruff höger. Ett välplacerat utslag ger en klar birdiechans!
3 och 8 är lite längre par 3-hål, men med ganska generösa landningsytor.

Hålet alla pratar om – 17 spelas ofta inte längre än 100 m för herrar och 80 för damer, en liten green med en ravin som utmanar! Banan ändrar ständigt karaktär beroende på vind, styrka och riktning, den blir aldrig ”långtråkig”!

Det finns massor av alternativ till placering av utslag och flaggor, vilket bidrar till spelglädjen! Vi rekommenderar att någon dag testa en annan tee, du får garanterat en ny upplevelse av den vackra och fina golfbanan! Klubbhuset är nybyggt och enkelt,det finns reception och en mindre shop, bra omklädningsmöjligheter och i baren serveras tapas, enklare måltid, mackor och vad du önskar i dryckesväg. 

ADRESS

Urbanización Mundo Aguilon, 04648, Almería, Spanien

TELEFON

+34 950 10 95 18

Bildgalleri