Välkommen till Aguilas

Aguilas

Aguilas är en typisk medelhavsstad med över 28 km kustlinje och ligger cirka 105 km ifrån Murcia och ca 80 km ifrån Cartagena på den underbara kusten, som är känd för sitt microklimat och därmed betraktas som den solsäkraste delen av Europa med inte mindre än 3200 soltimmar/år och en medeltemperatur på 25,2°C.

Staden är uppdelad i två fantastiska strandpromenader som åtskiljs av den under kvällen vackert upplysta romarborgen Castillo de San Juan och som numera är ett museum, och är ett måste besök under er LONG STAY-vistelse här, då ni ifrån toppen har en helt enastående utsikt över hav och land.

Själva stadskärnan kantas av sprudlande gator och torg och där ni hittar både modebutiker och tapas barer och en ganska ovanlig arkitektur, som på sina ställen inte så lite påminner om Buenos Aires. Nere vid hamnen hittar vi ett flertal högklassiga restauranger såsom Argentinskt, Italienskt och naturligtvis ljuvliga fiskrestauranger med dagens färska fångst redo att serveras. Här i hamnen finns en mängd aktiviteter, såsom båtturer, havsfiske, sportdykning och annan vattensport.

I och utanför staden finner du massor av affärer, ett nybyggt modernt köpcenter – med massor av olika affärer och ett stort restaurangutbud. I staden finns även två stora livsmedelsbutiker. Prisbilden är cirka 20 % billigare jämfört med Malagaregionen, både i affärer och restauranger. Stadskärnan som pulserar av liv även under vinterhalvåret inramas av vackra torg och kullerstenlagda gränder som verkligen ger er en känsla av att befinna sig i en genuin spansk medelhavsstad med anor ifrån Romartiden.

Fakta

Invånare: 34900
Medeltemperatur: 25,2°C Medeltemperatur vattnet: 20,0°C Soltimmar/år: 3200
Klimat: Torrt, varmt, lite regn
Närmsta flygplats: Alicante 188 km
Murcia: 105 km
Cartagena: 80 km
Kordinat: 37 ° 27N 1° 35W